Следвайте Гласове в След месец консултации не виждам резултат за правителство,

...
Следвайте Гласове в След месец консултации не виждам резултат за правителство,
Коментари Харесай

Радев към Янев: Вместо да състави правителство, НС се занимава с Изборния кодекс

Следвайте " Гласове " в 
След месец съвещания не виждам резултат за държавно управление, бяха първите думи на президента, откакто одобри управлението на най-малката парламентарна група в Народно събрание, тази на " Български напредък ", на съвещания за съставяне на кабинет цялостен месец след началото им. Радев уточни, че умишлено е дал повече време на обединенията, само че вместо да вземат решение неотложните проблеми на хората, партиите изгубили часове за коригиране на Изборния кодекс.

" От началото на консултациите измина към този момент месец, предоставих задоволително време на парламентарните партии да излязат от конфронтационната реторика на изборите и да намерят рационален консенсус за сформиране на кабинет, само че не виждам резултат в тази посока ", съобщи президентът.
" Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, да се занимава с проблемите, които директно касаят българските жители, да се концентрира върху проектозаконите по Плана за възобновяване и резистентност, попълването на персоналния състав на органи с изминал мандат и други значими проектозакони, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс ", разкритикува партиите Румен Радев.
" Дали това е главният приоритет на обществото ни, както и четиричасовият спор за наименованието на закона, надълбоко се колебая ", добави той.

Бившият длъжностен министър председател и някогашен президентски секретар Стефан Янев се съгласи с мнението на президента, че парламентарните партии не се занимават с значимите за хората проблеми.
„ Ние сме най-малката парламентарна група и мъчно бих могъл да кажа, че нашето държание дефинира държанието на цялото Народно събрание, само че декларирам, че нашето държание е стабилно и през цялото време не тръгнахме да търсим борба, а зададохме звук на разговор “, сподели Янев.
По думите му дебатът за промени в Изборния кодекс не е от непосредствена нужда.
„ Разговорите, напъните за кабинет са основополагащи. Усилията са ни ориентирани към това разговорът да даде резултат. За нас не е от голяма важност кой ще е водещият в дадена коалиция, а мисля, че жителите склон да има ръководство и държавно управление. Ако се стигне до трети мандат, спешният вид отново включва диалози с всички партии, без значение на кого ще се даде третият мандат, добави водачът на „ Български напредък “.
Той изясни, че сходна коалиция би трябвало да се базира на съглашение с ясни правила по какъв начин действа обединението, с ясни цели, които се отнасят до дневния ред на обществото.
„ Всяка партия би трябвало да има контактна група да комуникира по целите и да приготви подобен вид съдружно съглашение, а на по-късен стадий ще се дефинират и личностите, които биха взели участие в този кабинет “, сподели още Янев. 
" Най-важното решение е да се сформира болшинство, което да поддържа каинет, тъй като повтаряйки предизборната изразителност, внушенията, че отивайки на предварителни избори, ще решат някакви проблеми, проблеми, които вълнуват обществото, няма да бъдат решени ", сподели водачът на " Български напредък ". Той регистрира, че към този момент има условия за разговор и към момента " има вяра този разговор да даде резултат. "
" Водеща да бъде структурата на новото държавно управление, не името му, правилата и целите му, и хоризонтът, до който ще работи това държавно управление ", изясни визията си Янев в отговор на президента.
Той се разгласи за наложително сключване на съдружно съглашение с ясни правила по какъв начин действа обединението и с ясни цели, в случай че се стигне до съставяне на държавно управление.
Според него е въпрос на технологии коя партия ще предложи политически лица или специалисти. На въпрос на президента по какъв начин вижда бъдещото държавно управление - дали ексепртно по-скоро, Янев уточни, че въпросът за специалистите е на идващ стадий.
Лидерът на " Български напредък " Стефан Янев е последният, който влезе на диалог при президента преди връчването на първия мандат за държавно управление. Със срещата сред Радев и някогашния му длъжностен министър председател и секретар приключва цикълът на политическите съвещания, траяли съвсем два месеца.
А откритата част за медиите сред двамата досегашни съратници беше рекордно къса - не повече от петнадесетина минути.

 
Източници: dnes.dir.bg, " 24 часа ", бТВ
 
 
 
 
 
 
 
 
28 Ное 202243827 Ное 2022121927 Ное 2022373526 Ное 2022183724 Ное 2022307622 Ное 20222188КоментариДве гнусни американски проксита, маскирани като о.з. български генерали28 Ное 2022 15:02ч.
Не ви желаеме предателското държавно управление, което е нужно на господарите ви от Централно разузнавателно управление на САЩ само да ни вкара в унищожителна война. Позор за двамата предатели на фотографията.
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Викт28 Ное 2022 15:12ч.
- Моля, заповядайте на гевреците! - Гевреци-и-и. Мирно!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Мария...28 Ное 2022 15:04ч.
Избори до дупка!
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати Народеее????28 Ное 2022 15:19ч.
Много се плашите от хартиените бюлетини! Много ви помогнаха машинките...Джендъри и олигофрени това сте всички либерали
Напиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати рукола Z28 Ное 2022 15:32ч.
На фотографията: " шутовете на Хероин Мусака "
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР